Uslovi poslovanja i politika privatnosti

Opšti uslovi

Opšti uslovi naručivanja na sajtu Partsdirect utvrđeni su uslovima kupovine i prodaje proizvoda, koje realizuje kompanija PARTSDIRECT DOO (u daljem tekstu Prodavac). Opšti uslovi poslovanja sajta definisani su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i međunarodnim kodeksom elektronskog poslovanja. Korisnik je osoba koja koristi naš sistem, odnosno naš sajt kompanije PARTSDIRECT DOO. Opšti uslovi poslovanja definišu poslovni odnos između prodavca i kupca.

Način plaćanja

Plaćanje se vrši virmanski uplatom na naš tekući račun, po predračunu.

Cene u veb katalogu

Sve cene su iskazane u dinarima sa uključenim PDV-om. Zadržavamo pravo izmene cena, ako nije drugačije navedeno (u slučaju akcija i specijalnih popusta). Cene važe u trenutku kreiranja porudžbine i imaju dejstvo i validnost i za naredni period. Cene su važeće u slučaju plaćanja predviđenim načinom plaćanja i u cenu proizvoda nije uključena cena dostave. Cena dostave se naplaćuje prema cenovniku kurirske službe koja vrši dostavu robe.

Do 0,5 kg 300,00 RSD za plaćanja po predračunu.

Do 1,0 kg 350,00 RSD za plaćanja po predračunu.

Pogledajte cenovnik kurirske službe – https://bex.rs/cenovnikusluga.php

Rok isporuke i dostava

Rok isporuke je po sistemu danas za sutra, osim za vreme praznika ili ako nije drugačije dogovoreno.
Isporuke se ne vrše subotom i nedeljom.
Isporuka robe se vrši isključivo na teritoriji Republike Srbije.
Isporuka van teritorije Srbije nije moguća.
Robu isporučujemo putem kurirske službe BEX.

Ukoliko u vreme dostave kupac nije na dogovorenoj adresi, robu može da preuzme punoletna osoba koja živi u istom domaćinstvu zajedno sa kupcem, odnosno osoba koja ima ovlašćenje za preuzimanje robe. Osoba koja je preuzela proizvod preuzima i svu prateću dokumentaciju i potvrđuje prijem robe potpisivanjem otpremnice, gde navodi svoje ime i datum preuzimanja robe.

Reklamacije

Garancija na ispravnost dela će biti uzeta u razmatranje samo uz otpremnicu/račun koja je dostavljena putem maila ili diretktno prilikom dostave.  Reklamacija neće biti uzeta u obzir ako je do oštećenja dela došlo prilikom nestručne ugradnje, krivicom kupca ili na bilo koji drugi način na koji proizvođač ili prodavac nemaju uticaj. Odgovor na reklamaciju, bilo ona opravdana ili ne, kupac će dobiti u roku od 8 (osam) dana. U slučaju opravdane reklamacije kupac će dobiti novi deo ili povraćaj novca u slučaju neraspoploživosti novog dela. Sve žalbe i reklamacije naša kompanija rešava u skladu sa važećim Zakonom o zaštiti potrošača.

U roku od 24h obavezno je da kupac prijavi svako oštećenje nastalo pri transportu, nedostajanje nekih delova ili eventualnu neispravnost nekog proizvoda. Kupac je dužan da primljenu robu proveri po prijemu i ako je došlo do neke greške, mi ćemo se potruditi da je u najkraćem roku ispravimo o našem trošku. U slučaju da posle prijema robe primetite da je roba oštećena molimo vas da nas najkasnije u roku od 24 sata obavestite na broj telefona 063 458 281 ili na email: nikola@partsdirect.co.rs

Fotografije proizvoda

Sve fotografije proizvoda su simbolične i ne predstavljaju svojstva proizvoda.

Otkazivanje kupovine

Kupac može otkazati kupovinu, u roku od ČETRNAEST (14) dana. Rok otkazivanja kupovine počinje da teče od dana kada je kupac primio robu. Kupac mora da obavesti prodavca o otkazivanju kupovine pismenim putem na email nikola@partsdirect.co.rs. U slučaju otkazivanja narudžbine kupac je dužan o svom trošku vratiti robu prodavcu u roku od 7 dana, osim ako je našom greškom isporučen pogrešan ili oštećen proizvod, tada troškove slanja snosi Prodavac.  Proizvod koji se vraća mora biti u originalnoj ambalaži, sa svim pripadajućim delovima, neoštećen, nekorišćen i potpuno ispravan.

Proizvod nije moguće vratiti ukoliko je na proizvodu vršena bilo kakva intervencija u cilju popravke ili prepravke, te ukoliko je do greške došlo nestručnim ili nepažljivim rukovanjem ili ako je proizvod montiran.

Povraćaj uplaćenih sredstava 

Prodavac se obavezuje da će kupcu vratiti celokupan iznos uplaćenih sredstava najkasnije u roku od 14 dana po primanju pismenog obaveštenja o raskidu ugovora računajući od datuma primanja pisanog obaveštenja o raskidu.

Prihvatanje opštih uslova korišćenja

Samim korišćenjem neke naše usluge, kao i kupovinom proizvoda na našem veb sajtu Vi automatski prihvatate naše uslove poslovanja i saglasni ste da ih poštujete. U slučaju da vam naša pravila ne odgovaraju ili se sa njima ne slažete u potpunosti molimo vas da ne koristite ove stranice. Internet katalog Partsdirect je vlasništvo PARTSDIRECT DOO i kao vlasnik veb sajta zadržava sva prava da u bilo koje vreme ažurira, menja i modifikuje uslove korišćenja.

Politika privatnosti

Partsdirect.co.rs štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj meri. Partsdirect.co.rs se obavezuje da prikupljene privatne podatke (ime , prezime, e-mail adresa), neće koristiti van svrhe zbog koje su korisnici ostavili podatke: kontakt i porudžbenica.

Partsdirect.co.rs u skladu sa zakonom može prikupljati određene podatke o korisnicima dobijene tokom korišćenja veb sajta putem „kolačića“(isključivo anonimni podaci o računaru i podaci o Internet provajderu ) ili podatke unešene u postupku registracije. Ove podatke www.partsdirect.co.rs koristi kako bi poboljšao veb sajt i njegov sadržaj dodatno usmerio i prilagodio korisnicima koji ga posećuju.

www.partsdirect.co.rs se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika veb sajta, osim u slučaju nezakonitih aktivnosti korisnika.